Samenvatting

in dit blogbericht vertel ik over hoe je in het nieuwe WayPoint menu van MyRoute-app foto´s kunt toevoegen aan een routepunt en een animatie kunt maken van je route. Een nieuwe verfrissende manier waarop je routes kunt presenteren aan je vrienden, clubleden of klanten. Tegelijkertijd leg ik uit dat het niet meer nodig is om routebestanden te mailen. Het delen van routes kan nu veel makkelijker, sneller en leuker!

Probeer gratis!

Waarom een andere manier van routes presenteren en delen?

Traditioneel worden routes gedeeld door het mailen van bestanden. Maar de diverse navigatiesystemen gaan verschillend om met hetzelfde bestand, daarom is de visie van MRA (=afkorting MyRoute-app): 'Eén platform voor alle navigatiesystemen', makkelijk en handig!

Wij zijn van mening dat de voorpret een belangrijk aspect is van de totale reiservaring. Als je vol trots je routes wilt presenteren aan je vrienden, clubleden of klanten, dan kan dat nu met een paar klikken middels een prachtige video-animatie!

Hieronder zal ik kort aandacht besteden aan het nieuwe WayPoint menu, hoe je een prachtige animatie kan maken van je route en deze simpel kan delen met anderen. Lees gerust verder!

Het verbeterde WayPoint menu

Het nieuwe WayPoint menu heeft frisse kleuren, andere icoontjes en je kunt nu ook foto´s toevoegen. Als je klikt op een routepunt, dan opent een pop-up zoals op de afbeelding hierboven. Van links naar rechts: Met het 1e icoontje kun je de titel van het routepunt hernoemen, via het 2e icoontje kun je volledig inzoomen, het 3e icoontje is ervoor om de kleur van het routepunt aan te passen, met het vierde icoontje kun je een overnachting reserveren, de rode prullenbak is er om het routepunt te verwijderen en via de 3 puntjes rechts zie je nog meer opties.

Met het klikken op de 3 puntjes verschijnen er 6 nieuwe icoontjes, van links naar rechts: Met het 1e icoontje kun je notities toevoegen, via het 2e icoontje kun je van een routepunt een 'favoriet' maken (deze favorieten zie je links in de zij-balk terug). Het 3e icoontje maakt van dit routepunt het startpunt, als je op het vierde icoontje klikt verschijnt er een 'handje', dit handje betekent een 'hard routepunt', ook wel een viapunt genoemd. Dit is vooral interessant voor MRA Navigation en Garmin Zumo XT gebruikers, deze systemen zullen dan altijd navigeren naar dit 'harde routepunt' en het routepunt niet automatisch overslaan, handig voor 'stops'. Rechts daarvan een icoontje waarmee je de routeberekening overslaat van het vorige routepunt tot dit routepunt. Het meest rechtse icoontje gebruik je om foto's toe te voegen, daarover straks meer.

Op de linker afbeelding hierboven, kun je zien dat je pauze-tijd kunt toevoegen door op de blauwe balk te klikken. De pauze wordt meegenomen in de berekening van de totale tijd van de route. Op de rechter afbeelding kun je een icoontje kiezen die betrekking heeft op de pauze, in dit geval een uitzichtpunt. Dit icoontje wordt getoond in de kaart zodat je altijd overzicht hebt. Mocht je MRA Navigation gebruiken dan zie je de gekeurde routepunten en of het een vormingspunt (zacht) of viapunt (hard) is. Je kunt in MRA Navigation ook klikken op een routepunt en dan zie je de tekst die je op de website hebt toegevoegd, erg handig in de praktijk!

Zoals gezegd, via het icoontje rechtsonder kun je één of meerdere foto's toevoegen aan een routepunt. In de afbeelding hierboven zie je hoe mooi deze foto wordt toegevoegd aan het WayPoint menu. Onder de foto zie je ook de titel en de beschrijving. Je kunt klikken op de foto en dan worden ze groot afgebeeld zoals je in de afbeelding hieronder kunt zien. Nu heb je een prachtige route verrijkt met foto's die je kunt delen via een animatie, lees snel verder hoe dat werkt!

Deel je route via MRA Animation!

Het maken van een animatie van je route is heel eenvoudig, je hebt hiervoor wel een MRA Routeplanner Gold account nodig. Het werkt zo: open een route, klik op het drop down menu linksboven en selecteer ´Animation´ (zie afbeelding hierboven). Vervolgens zijn er een aantal instellingen voor je animatie, mijn advies is om hier gewoon mee te spelen, ieder heeft zijn eigen voorkeur. Zelf heb ik meestal de snelheid op ´snel´ staan, het zoom niveau op ´meer´. De afbeeldingen op ´normaal´, de tekst op ´lang´ en het intro en de outro op 'normaal'. Ik kies een leuk nummer, bijvoorbeeld ´about you´ en maak de animatie openbaar toegankelijk. Vervolgens klikken op de button ´Start animatie´.

En nu komt het mooie, ben je tevreden over het resultaat van de animatie, kun je klikken op de button 'Deel pagina' en kom je op een pagina zoals op de afbeelding hierboven. Klik op de deelknop en je kunt deze pagina mét de animatie van je route rechtstreeks delen via WhatsApp, Facebook, Twitter en email. Het is ook mogelijk om de link van de route te kopiëren en te delen. Degene die de route heeft ontvangen kan de animatie afspelen door op de kaart of spatiebalk te klikken. Vervolgens kan de route bekeken worden door te klikken op 'Route bekijken'. Op de volgende pagina kun je klikken op 'Gebruik route' en daarna kan de route gratis gedownload worden door op 'Opslaan als' te klikken. Probeer maar eens uit via de knop hieronder, is dat geen prachtige manier om je routes te presenteren en te delen?

Nóg makkelijk is het als ontvanger van de route een MRA account aan te maken. Want dan hoef je de route niet meer fysiek op te slaan, je kunt inloggen en de route via 'Exporteren' direct op je gps zetten, zo voorkom je fouten in de route, met andere woorden; de route blijft altijd intact! Je kunt ook klikken op 'Gebruik route' en dan staat de route direct in je eigen online routebibliotheek. Heb je nog geen ervaring met de routeplanner van MyRoute-app en wil je daar meer over weten, dan adviseer ik je om de korte video playlist hieronder te bekijken en een gratis account aan te maken.

Ik moet uitkijken dat deze blog niet te lang wordt, ik sluit hieronder af met een video van een route animatie. Reageren kan via het forum of het contactformulier, tot de volgende blog!

Over Michel van Hagen:

Oprichter MyRoute-app

Volgens zijn collega's is Michel geboren op een motorfiets en vaak op reis, en dat is dan ook wat hij het liefste doet naast zijn gezin: 'motorrijden en reizen'. Dat is meteen de kracht van MyRoute-app, want de oprichter is ook de grootste klant.

Ontdek de mooiste routes

De MyRoute-app RouteXpert Bibliotheek

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je verdwaalt of onderweg iets interessants misloopt - aan alles is gedacht! Alle routes zijn gecontroleerd door échte RouteXperts (!) en bevatten gedetailleerde informatie zoals foto's, linkjes en meer, zodat het plannen van jouw reis zo eenvoudig mogelijk is. Klaar voor een unieke reiservaring!